Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na téma Cos říkala?

16. 10. 2010

Obdobně jako ženy hrají s muži hru na "To už mám dlooouho!" (viz stejnojmenný příspěvek), hrají muži se ženami hru na "Cos říkala?" Obě hry jsou v podstatě neškodné, přesto se od sebe výrazně liší. Všimněte si - účelem ženské hry je NEVYTOČIT muže, zabránit možnému konfliktu. S mužskou hrou je to jiné. Jejím cílem je pravý opak, tedy vyhrotit situaci a VYTOČIT ženu, co to jde. Hraje se zhruba následovně:

Počet hráčů: 2, muž a žena, v ideálním případě muž, vracející se z práce, a žena, vítající ho po dalším dni stráveném na tzv. mateřské dovolené.

Postup při hře: Žena hodlá muže zpravit o všem, co se po dobu jeho nepřítomnosti seběhlo a zahajuje tedy monolog. Nedivme se jí, po celý den se její vyřídilka musela spokojit s citoslovci jako hají, ham, pá pá a bác. Teď se natěšeně chápe příležitosti vyjadřovat se zas chvíli ve větách a souvětích. Od muže nečeká nic víc, než otevřené uši a tu a tam drobnou reakci. Spokojí se s pouhými "Hm" či "Jo", nevěřícné "Fakt?" ji vyloženě potěší. Muž sedí u stolu, může třeba něco pojídat či popíjet. Poslouchá ženin proslov, ale po chvíli už má takříkajíc dost. Nedivme se mu, celodenní dohadování se zaměstnanci (šéfy, kolegy, dodavateli....) a úřady ho unavilo. Jeho způsob odreagování je jiný než ženin, ženě stačí mluvit, kdežto muž neskonale rád provokuje. cert2.jpgĎáblík-pokušitel, ukrytý snad v každém muži, se začíná neodbytně hlásit o slovo. Muž sáhne po novinách, ačkoli ho jejich obsah zrovna dvakrát nezajímá. Žena znejistí (aby ne, už jste někdy komunikovali s někým, kdo upřeně zírá do textu před sebou?), ale ještě se nevzdává. "Posloucháš mě?", položí kontrolní otázku. "Jasně!", zní odpověď. Monolog pokračuje a satánek v mužově nitru nedočkavě startuje k akci. V příhodné chvíli, nejčastěji v momentě, kdy žena vyčkává na přitakání či jiný výraz souhlasu,  muž  překvapeně zvedne oči od novinového článku. Pohlédne na ženu a vnitřně popichován satánkem, nevinně praví: "Cos říkala?" Pokud ženina reakce probíhá podle mužova plánu, tj. podařilo se ji vytočit, satánek si mne ruce a chechtá se, až ho bolí bránice. Cíle hry bylo dosaženo, vítězem je muž. .                                                           

devil.jpgdevil.jpgdevil.jpgdevil.jpgdevil.jpgdevil.jpgdevil.jpgdevil.jpgdevil.jpgdevil.jpg

 

 

P.S. Pořád jsem nechápala, co je tak pro muže tak neodolatelného na tom, vytočit partnerku do krajnosti... Až jsem možná našla odpověď v tomhle mužském doznání:"Ona je prostě kouzelná, když zuří... Zrudne a naježí se, vypadá trochu jako zmutovaný rajče. Spíš komicky, než nebezpečně..." Bez komentáře...

zmuto1.jpg