Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablkové řezy se sněhovou čepicí

Těsto:

4 vejce
1/2 sklenice oleje
1 a půl sklenice cukru
2 sklenice polohrubé mouky
1 sklenice mléka
1 prášek do pečiva

Náplň:
oloupaná na kousky nakrájená jablka
1 vanilkový puding

Sníh:
4 bílky
150 g cukru

Smícháme přísady na těsto, vzniklou hmotu vlijeme na plech se zvednutými okraji (buď vymazaný, nebo vyložený pečícím papírem) a upečeme. Mezitím dáme do hrnce nakrájená jablka s troškou vody, povaříme a ke konci přidáme pudingový prášek, ještě minutku povaříme. Získanou směs rozetřeme na upečený piškot. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého pak zašleháme cukr. Bílou hmotu rozetřeme na jablkovou vrstvu na piškotu. Vrátíme do rozpálené trouby. Když se sníh nafoukne a na vrchu lehce zhnědne, můžeme veledílo vyndat z trouby. Řezy jsou opravdu výborné, za recept a inspiraci děkuji Šnečce.

Může se stát, že cukrový sníh místy "zkaramelizuje" - viz obrázek.

 

 

jablkova-a.jpg