Jdi na obsah Jdi na menu
 


Všehochuť

Příspěvky

ABBA

20. 4. 2012

ABBA byla fenomén. Protože naprostá většina jejích písniček je mým uším příjemná, někdy si tuhle skupinu pořád ráda poslechnu.

 

Albert Hammond

24. 7. 2011

Hammonda často hrají na Radiu Primavera - tohle je trošku odrhovačka, ale někdy si ji ráda poslechnu :-)

 

Alexander

25. 3. 2012

Prostě pěkná písnička :-)

 

André Rieu

2. 8. 2010

André Rieu - někteří tomuhle Holanďanovi vyčítají, jak nakládá s "vážnou" hudbou. Jenže ono udělat takovou show je kumšt. U nás je André málo známý, ve světě je ale velmi oblíbený. Jeho koncerty mají fantastickou atmosféru, ať se konají kdekoli. Maastricht, Vídeň, Sydney, New York, Dresden - publikum je všude stejně nadšené.

 

Balada pro banditu

2. 8. 2010

Poetika na druhou, možná i na třetí :-)

 

Dubrovački Trubaduri

2. 8. 2010

A teď trocha hudby z jiného soudku ;-) . Dubrovački Trubaduri je chorvatská skupina, založená v roce 1962. Jejich "Marijana" ( O Marijana, slatka mala Marijana,
tebe ću čekat ja, dok svane dan. ) je evergreen, stejně jako třeba "Adio Mare". Líbí se mi snad všechny jejich písničky, ale nejčastěji poslouchám tu, s níž v roce 1968 zazářili na Eurovizi. Jmenuje se "Jedan dan". Další, které u mě mají zelenou, jsou třeba "Lijepo ime vino", "Mi smo dečki, kaj pijemo stoječki", nebo "Najljepši si cvijet u vrtu punom ruža"

Po kliknutí na odkaz nad nebo pod tímto textem si můžete poslechnout "Jedan dan", "Adio mare", populární "Marijanu", "Lijepo ime vino" a "Najljepši si cvijet u vrtu punom ruža".

 

Hana Hegerová

2. 8. 2010

Nádhera - přeji příjemný poslech :-)

 

Jarek

10. 10. 2010

Jarek je náš!! A umí!!!!!!!

 

John Lennon

24. 7. 2011

Tak třeba Imagine...

 

Linha Singers

2. 8. 2010

Linha Singers je soubor, který má v repertoáru vokální transkripce instrumentální hudby 17.-19. stol., úpravy lidové hudby i originální skladby. Byl založen Jiřím Linhou v roce 1963 a já ho objevila díky svému bezvadnému bratrovi. Jsem moc ráda, že v ukázkách se tahle muzika snoubí s mou další velkou láskou - Prahou :-).